lauantai 15. kesäkuuta 2013

Tuotenimiviidakkoseikkailu.

Luvassa löyhästi first world problems -henkinen teksti mutta who cares...

Olen mies, yksinkertainen mies, mies joka ei osaa (halua) lukea rivien välistä, mies, jolle asiat pitää kertoa niin kuin ne oikeasti ovat. Siis tyypillinen, suomalainen mies. Ja siksi kaipaisin kovasti valmisvauvanruokatuotenimi - Suomi -sanakirjaa.

Puolivuotias vauvamme ruokailee suhteellisen säännöllisesti, ainakin säännöllisemmin kuin minä. Hän syö tavallisesti aamuin ja illoin puuroa tahi velliä sekä lounaaksi ja päivälliseksi itse valmistamiamme soseruokia, joissa käytämme raaka-aineina mm. perunaa, porkkanaa, bataattia, kanaa ym. muita kohtalaisen arkipäiväisiä elintarvikkeita. Välipalaksi syötämme hänelle mahdollsimman erilaisia marja-/hedelmä-/jokinmuukasvikunnanmeilletarjoamahyödyke -valmistuotteita. Lähinnä siitä syystä, että hän saisi maistella ja kokeilla erilaisia ruokia mahdollisimman monipuolisesti. Ja onhan myös huomattavasti halvempaa ostaa yksi purkki (kappalehinta välillä 0,50€-1,50€) kulloinkin tarjottavaa tuotetta verrattuna siihen, että itse valmistaisi vauvalle sopivaa avocadomustekalaa sahramipedillä.
Ongelma, jonka kohtaan toistuvasti kauppojen bonapilttihyllyillä on seuraavanlainen:

TUOTENIMET EIVÄT KUVAA PURKIN SISÄLTÄMÄÄ RUOKAA MILLÄÄN TAVALLA!

Aktiiviset teenjuojat, siis ne jotka tietävät keisarinpäiväunien, tiikeripilvien ja pumpuliorgasmien ainekoostumukset, varmasti selviäisivät lastenruokavalintaepisodistakin leikiten mutta itse olen tuon merkityksettömän tuotenimiviidakon edessä aivan sormi suussa. Siis ihan oikeasti. Minun on pakko tunkea suuhuni edes sormi vaientaakseni itseni, sillä lastenruokahyllyjen edessä tasajalkaa pomppiva ja merimiehen lailla kiroileva aikuinen mies on vain ja ainoastaan säälittävä näky.

Vai mitä sanotte seuraavien tuotenimen osumatarkkuudesta?

Aurinkoiset Palat
Paratiisi
Pikkufarmarin/-paimenen/-kokin/-kalastajan Herkku
Punaposki
Trooppinen Mix
Villilänsi

Jos joku tarjoaisi minulle Punaposkea, olettaisin saavani karpalokossupaukun.

Tiedän, että kaikissa pakkauksissa on hyvinkin yksityiskohtainen tuoteseloste mutta itse annospurkin ollessa vaivoin peukalonpääni paksuusluokkaa on pienellä präntättyä tuoteselostetta lähes mahdotonta lukea ilman optimaalista valaistusta sekä suurennuslasia.



Joten tässä ilmainen vinkki kaikille teille lastenruokien markkinoinnista ja visuaalisista ilmeistä vastaaville:

KERTOKAA RUOAN SISÄLTÖ SIINÄ VITUN TUOTENIMESSÄ!

Esimerkiksi näin:

Perunasosetta ja lohta
Pastaa ja lihapullia
Omenaa ja päärynää

Ei ylitsepääsemättömän vaikeaa, eihän?


Yksinkertaista ja toimivaa, juuri sitä mitä enemmistö alati kasvavasta koti-isien legioonasta kaipaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidätän täyden oikeuden poistaa huonot, tyhmät, vittumaiset tai muuten vaan turhat kommentit :)